Rode poon met zuiderse twist

Recept voor 4 personen

8filets van rode poon
600 grnieuwe aardappelen
2venkelbollen
200 grkerstomaatjes
2 elontpitte zwarte olijven
3 elolijfolie
1 elwitte balsamicoazijn
2 teentjesknoflook
1laurierblad
1 tlvenkelzaad
 peper – zout

BEREIDEN: 

Was en kook de nieuwe aardappelen met schil in gezouten water gaar. 

Was de visfilets en dep ze vervolgens droog. 

Maak de venkel schoon en bewaar het groen voor de afwerking. Snij de venkel in stukken en laat enkele minuten in wat olie met fijngesneden knoflook en laurierblad fruiten. Blus met 100 ml water en kruid met peper en zout. Laat 20 minuten onder deksel sudderen. Voeg, als het vocht bijna is verdampt, de balsamico, kerstomaatjes en olijven toe. 

Snij de aardappelen in stukken en bak krokant in wat boter. Haal uit de pan en schep bij de venkel. 

Bak in dezelfde pan de visfilets op de velkant in olie en boter. Kruid met zout, peper en venkelzaad. 

SERVEREN: 

Verdeel de vis en groentemengeling over warme borden. Besprenkel met kookvocht en versier met venkelgroen.