Stoofpotje met zeevruchten/schelpdieren/schaaldieren

Recept voor 4 personen

600 gfilet van witte vis (griet, kabeljauw, koolvis, …)
350 gzeevruchten (mosselen, garnalen, schelpen, …)
400 gaardappelen
400 gtomaten in stukken
2fijngehakte uien
2fijngehakte teentjes knoflook
1fijngehakte rode chilipeper
2 elolijfolie
200 mlwitte wijn
1 eltomatenpuree
0,5bosje gehakte peterselie
1 tlsaffraandraadjes
naar smaakversgemalen peper – zeezout

BEREIDEN:

Laat de uien, knoflook, chilipepers en saffraan in de olie ca. 10 minuten stoven op een matig vuur. Voeg de tomaten, tomatenpuree en witte wijn toe. Breng alles aan de kook, zet het vuur wat lager en laat 5 minuten inkoken. Voeg de aardappelen toe en laat 15 minuten zachtjes koken. Kruid met zout en peper. Doe de Zeevruchten/ Schaaldieren/ Schelpdieren erbij en leg  de visfilets erbovenop. Laat dit afgedekt ca. 10 minuten garen op een matig vuur.

SERVEREN:

Bestrooi het stoofpotje met peterselie. Dien op in soepborden of soepkommetjes en serveer er vers brood bij.