Stoofpotje met zeevruchten/schelpdieren/schaaldieren
Recept voor 4 personen
600 g | filet van witte vis (griet, kabeljauw, koolvis, …) |
350 g | zeevruchten (mosselen, garnalen, schelpen, …) |
400 g | aardappelen |
400 g | tomaten in stukken |
2 | fijngehakte uien |
2 | fijngehakte teentjes knoflook |
1 | fijngehakte rode chilipeper |
2 el | olijfolie |
200 ml | witte wijn |
1 el | tomatenpuree |
0,5 | bosje gehakte peterselie |
1 tl | saffraandraadjes |
naar smaak | versgemalen peper – zeezout |
BEREIDEN:
Laat de uien, knoflook, chilipepers en saffraan in de olie ca. 10 minuten stoven op een matig vuur. Voeg de tomaten, tomatenpuree en witte wijn toe. Breng alles aan de kook, zet het vuur wat lager en laat 5 minuten inkoken. Voeg de aardappelen toe en laat 15 minuten zachtjes koken. Kruid met zout en peper. Doe de Zeevruchten/ Schaaldieren/ Schelpdieren erbij en leg de visfilets erbovenop. Laat dit afgedekt ca. 10 minuten garen op een matig vuur.
SERVEREN:
Bestrooi het stoofpotje met peterselie. Dien op in soepborden of soepkommetjes en serveer er vers brood bij.