Zalm
Zalm komt oorspronkelijk uit de noordelijke Atlantische wateren nabij Groenland, Noorwegen en IJsland. In die regio vind je trouwens nog steeds echte wilde zalmen. Vandaag wordt zalm echter over de hele wereld gekweekt en wordt ze onderverdeeld in Atlantische zalm en Pacific zalm. De Pacific zalm wordt vooral verkocht in blik of diepgevroren, de Atlantische zalm is de verse variant.
Zalm kan je op talloze manieren klaarmaken: rauw in sashimi of sushi, op een broodje met avocado, gebakken in de pan, gegrild op de barbecue, gerookt met kruiden, … De mogelijkheden zijn eindeloos! Het vel kan je trouwens mee opeten als je de vis bakt (bak ze dan op de velkant voor een lekker knapperig velletje). Eet je je zalm rauw, zorg dan dat je super verse zalm in huis hebt.
Smaakcombinaties: artisjok, broccoli, asperge, dragon, dille, appel, mierikswortel, komkommer, paprika, prei, spinazie, venkel, waterkers, hazelnoot, grapefruit, mosterd, crème fraîche, boerenkool, basilicum, appelstroop, framboos.