Zeebaars met preisaus en garnalen

Ingrediënten voor 4 personen

12aardappeltjes
2sjalot, fijngesnipperd
2 teentjelook, fijngehakt
4 stengelsprei, fijngehakt
300 grchampignons, fijngehakt
700 mlroom
2 blokjevisbouillon
2 pakjejonge bladsla
20-talmozzarellabolletjes
2 elgedroogde cranberries
1limoen, het sap
4zeebaarsfilets
300 grgrijze garnalen
1citroen, het sap
 boter – olijfolie
 peper – zout

BEREIDEN:

Kook de aardappeltjes ongeschild gaar in gezouten water.

Stoof de sjalot, look en prei aan in een klontje boter. Voeg de fijngehakte champignons toe eens de prei gaar is. Doe er vervolgens de room en het blokje visbouillon bij. Kruid met nootmuskaat, peper en zout. Laat de saus inkoken.

Meng de sla met de mozzarellabolletjes, de cranberries, olijfolie, zout, peper en het sap van een halve limoen.

Bak de zeebaarsfilets in een klontje boter. Kruid ze met peper en zout.

SERVEREN:

Werk net voor het serveren de saus af met citroensap en grijze garnalen.

Schep de zeebaarsfilets op een bord en overgiet ze met de preisaus. Serveer samen met de gekookte aardappeltjes en de salade.